Van traineeship tot de inschrijving van het AFAS Expertschap. Ik mag alweer twee jaar werken bij VIER Consultancy. Wat is de tijd voorbijgevlogen. Waar ik gestart ben als “gebruiker met kennis van AFAS” ga ik dit jaar voor mijn AFAS Expertschap op. Veel geleerd, veel gedaan, veel gezien en veel gelachen.  

De afgelopen twee jaar staan voor mij in het teken van ontwikkeling. Daar ben ik ook meteen mee begonnen bij VIER, namelijk het traineeship. Tijdens mijn traineeship heb ik veel geleerd over AFAS op het gebied van inrichting en de standaard en ben ik flink de diepte ingegaan. Daarnaast heb ik ook trainingen gevolgd, zoals het leren omgaan met weerstand en gespreksvoering, waar je als consultant veel aan hebt. Dus niet alleen ontwikkeling op hard skills, maar ook soft skills.

 

Inschrijving AFAS Expert

Vorig jaar heb ik mijn Praktijkdiploma Loonadministratie behaald. Dit is een mooie verbreding op mijn aanwezige kennis op HR-gebied en het mooie is dat ik dit ook direct kan toepassen bij mijn werkzaamheden. Hierdoor kan ik de klant meer uitleg bieden omdat ik nu ook op kennis heb van salarisverwerking en wat daar mee samenhangt.  Mijn volgende stap is, zoals eerder gezegd, het behalen van mij AFAS Expertschap. Dit is voor mij de bevestiging en finishing touch van mijn AFAS-kennis!  Ik heb me al ingeschreven en mag binnenkort examen gaan doen!

 

Kennisdeling en trainingen binnen VIER

Soft skills (verder) ontwikkelen voor mijn rol als consultant vind ik ook belangrijk. Gelukkig hebben wij vanuit VIER regelmatig trainingen en kennisdelingen, welke mij ondersteunen mijn soft skills verder te ontwikkelen. Tijdens deze kennisdelingen vertelt een collega over een bepaald onderwerp en deelt deze opgedane kennis, maar ook hoe hij/zij dit aangepakt heeft en waar tegenaan gelopen is (als dat zo is). Naast een andere invalshoek krijg ik ook veel informatie en vult dat mijn eigen kennis over het onderwerp weer aan. Zo weet ik dankzij Bart bijvoorbeeld meer over Power BI en Google Tag Manager. 

Het mooie van mijn werk vind ik dat ik deze kennis gelijk in de praktijk kan toepassen, wat voor mij een hele fijne manier van werken en leren is. Daarnaast hebben alle consultants van VIER elke vrijdag een gezamenlijk moment waarin wij samenkomen en onderwerpen met elkaar bespreken waar wij bijvoorbeeld tegenaan lopen of waar we advies of inbreng van collega’s op willen. 

Ook helpt dit om persoonlijke en organisatiedoelstellingen vooruit te helpen. Doordat de lijntjes kort zijn, is het fijn dat je heel snel met je collega’s kan schakelen en sparren als je even vastloopt. Zo krijg je vanuit verschillende invalshoeken toch ideeën hoe iets aan te pakken of hoe nu verder te gaan. Daarbij merk ik ook echt dat binnen VIER altijd ruimte is voor je mening, jouw ideeën en jouw inbreng. Zo help ik mee met het inrichten van ons Personeelshandboek en wordt gebruik gemaakt van mijn kennis op dit gebied. Daarnaast hebben we maandelijks de Raad van Inspiratie, waarbij per maand een andere collega zijn of haar idee mag voorleggen aan de directie en samen mee aan de slag mag om dit uit te gaan voeren! Hoe gaaf is dat?! 

 

Verbinding met collega’s

Wat ik een fijne manier vind om verbinding met elkaar te hebben op niet-werkgebied, zijn de kantoordagen en vrijdagmiddagborrels. Op kantoordagen is er altijd een gedeelte kennisdeling en een gedeelte activiteit. Bij activiteiten kun je denken aan een curling clinic, bowlen, e-chopper rijden enz. Dit zorgt dat je in een compleet andere setting kennis maakt met je collega’s. Net als de vrijdagmiddagborrels zie en spreek je collega’s over andere onderwerpen dan het werk, wat toch zorgt voor een net andere en naar mijn idee leuke verbinding met elkaar. Hierdoor ontstaat een fijne sfeer met veel energie en enthousiasme, wat ook weer zijn positieve uitwerking heeft op ons werk.  Al deze dingen zorgen ervoor dat ik vol energie en enthousiasme aan de slag kan gaan voor onze klanten. Ik weet dat ik altijd terecht kan bij mijn collega’s als ik ergens verduidelijking op nodig heb of als ik even wil checken of iemand al ergens een oplossing of ervaring mee heeft als ik tegen iets aan loop. Zo heeft de klant altijd profijt van mijn inzet en kan ik de klant ontzorgen.

 

Nieuwsgierig naar meer over het werken bij VIER Consultancy?

Ik neem je graag mee in een kijkje achter de schermen! In deze video geef ik je een inkijk in mijn dag als consultant.
Benieuwd hoe mijn collega’s het ervaren bij VIER? Op de pagina medewerkersverhalen lees je de andere ervaringen!