Samen met Marc blikken we terug op de afgelopen maanden bij VIER consultancy.

 

Marc, inmiddels ben je alweer 9 maanden werkzaam bij VIER Consultancy, hoe is het met je?
Het gaat erg goed met me en wat zijn de laatste 9 maanden toch voorbijgevlogen! Waar ik 3 januari 2022 begon aan een compleet nieuw avontuur, ben ik inmiddels al 32 uur per week voor klanten bezig. Daarnaast sta ik nog één dag in de week klaar voor onze abonnees. Op deze dag behandel ik incidenten op de servicedesk van Vier.

Zou je ons wat meer willen vertellen over hoe het traineeship er voor jou heeft uitgezien?
Zeker! Begin januari ben ik, samen met drie collega’s, vol enthousiasme gestart met het traineeship van Vier Consultancy. Dit traineeship was min of meer opgedeeld in twee onderdelen: Allereerst het 12 weken durende succesbeheer traineeship van AFAS, daarnaast een mix van trainingen en/of cursussen intern gegeven door de organisatie.

Tijdens het succesbeheer traineeship word je in 12 weken meegenomen in de wereld van AFAS. Zo heb je veel inhoudelijke trainingen en/of cursussen zodat je het softwarepakket echt goed leert kennen. Daarnaast werk je tijdens deze periode ook aan een eigen project om de opgedane kennis ook direct in de praktijk toe te kunnen passen. Het project waar ik tijdens deze periode aan heb gewerkt was het inrichten en optimaliseren van het werving & selectieproces en de sollicitant selfservice. Ik heb het succesbeheer traineeship dan ook ervaren als een hele interessante een leerzame periode, waar ik een stevige basis heb kunnen leggen voor mijn werkzaamheden als functioneel beheerder/ junior consultant. 

Naast het succesbeheer traineeship hebben wij ook nog verschillende trainingen gevolgd welke intern werden verzorgd door de organisatie. Zo zijn er verschillende inhoudelijke sessies geweest, waar we bepaalde thema’s hebben behandeld. Thema’s waar de trainees meer van wilden weten. Ook hebben wij nog trainingen gevolgd op het gebied van softskills. Daarbij kan je denken aan bijvoorbeeld communicatie, adviesvaardigheden en/of omgaan met weerstand.

Wat staat jou de aankomende tijd te wachten?
Zoals eerder al benoemd heb ik op dit moment al een hele mooie opdracht voor 32 uur per week. Deze opdracht loopt zeker door tot het einde van dit jaar en geeft mij de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en daarnaast inhoudelijk mijn kennis bij te spijkeren. 

Hoe ervaar je het werken bij VIER Consultancy?
VIER Consultancy is nog een jong bedrijf. We zijn op dit moment met 8 collega’s. Dit maakt dat we een hecht en gezellig team zijn. We leren elkaar heel goed kennen! Doordeweeks zijn de meeste collega’s onderweg en bij klanten, maar wij komen op vrijdag vaak samen op kantoor en houden daarnaast elke maand een kantoordag waarbij we belangrijke zaken bespreken, activiteiten doen en afsluiten met een borrel! Ik heb het heel erg naar mijn zin en hoop nog lang samen te mogen werken met Vier Consultancy.