Waar Marc in januari 2022 is begonnen aan het traineeship voor AFAS consultant, is hij inmiddels al enige tijd werkzaam voor VIER Consultancy in de rol van consultant. In deze blog neemt hij jullie mee in de groei die hij heeft doorgemaakt van trainee, naar junior consultant en zijn huidige rol als consultant.

Waar het is begonnen

In januari 2022 ben ik begonnen aan het traineeship AFAS van VIER Consultancy. Direct bij aanvang van het traineeship ben ik begonnen bij AFAS Software met het volgen van het succesbeheer traineeship. In dit programma word je in 12 weken helemaal ondergedompeld in de wereld van AFAS Profit. Daarnaast volg je diverse trainingen om een vliegende start te kunnen maken met betrekking tot je AFAS kennis! Ook werk aan je eigen case om de opgedane kennis direct in de praktijk toe te passen. Naast het volgen van de opleiding bij AFAS volg je ook intern diverse trainingen gericht op het ontwikkelen van de nodige soft- en hard skills.

Na het afronden van het traineeship bij AFAS gaat de opleiding intern verder. Je bent dan voornamelijk werkzaam op de servicedesk waar klanten vragen kunnen insturen gericht op functioneel beheer in AFAS Profit. Op deze manier heb ik kennis gemaakt met veel verschillende omgevingen/ inrichtingen en vragen die betrekking hebben op uiteenlopende functionaliteiten van AFAS Profit. Ook heb je in deze periode de mogelijkheid om mee te gaan met consultants om ervaring op te doen en te zien hoe klantbezoeken er uit zien.

Na het traineeship

Na het succesvol afronden van het traineeship ben ik doorgestroomd naar de rol van junior consultant. Dit houdt ook direct in dat je (zelfstandig) ingezet gaat worden op je eerste opdrachten. Dit zullen voornamelijk kleine AFAS-inrichtingsvraagstukken zijn of functioneel beheer opdrachten bij de klanten van VIER Consultancy. In mijn periode als junior consultant heb ik verschillende opdrachten gehad bij diverse klanten. Denk hierbij aan het zelfstandig inrichten van werving- & selectie bij een scholeninstelling of het ondersteunen van een functioneel beheer team bij een groot ziekenhuis.

Wat ik als heel prettig heb ervaren tijdens mijn rol als junior consultant is dat je heel erg vrij wordt gelaten in je aanpak. Tegelijkertijd heb je wel altijd de ruimte hebt om te sparren of advies te vragen aan je collega consultants. Doordat de je zo vrij wordt gelaten is het wel van belang dat je in staat bent om, wanneer je vastloopt of twijfels hebt, je tijdig er collega(‘s) bij weet te betrekken. Samen kom je verder!

AFAS Expert

Als kers op de taart heb ik in oktober 2023 mijn AFAS expert certificering behaald. Sinds januari 2024 ben ik werkzaam als AFAS Consultant. Ik heb in de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt en kijk uit naar de komende periode. Zo hoop ik weer mooie en uitdagende opdrachten uit te voeren bij klanten en mijzelf de komende periode meer te gaan verdiepen in met name de payroll kant van AFAS. Daarnaast zou mijn expertkwalificaties nog verder uit willen gaan breiden.

Tot slot is het fijne van werken bij VIER Consultancy dat, wanneer er de wens is om een andere richting te onderzoeken zoals bijvoorbeeld projectmanagement, er binnen onze organisatie alle ruimte is om dit bespreekbaar te maken. Er wordt ook echt geluisterd en gekeken naar mogelijkheden. Zo kan je eigen ambities waarmaken!

Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe het is om te werken bij VIER Consultancy? Bekijk dan eens onze vacaturepagina of neem gerust eens contact met ons op!