Zoeken op AFAS Help Center via je adresbalk. Met deze tip zoek jij vanaf nu razendsnel!

Via je browser adresbalk zoeken in AFAS Helpcenter

Maak jij regelmatig gebruik van het zoekgemak in AFAS Help Center? Dit platform is voor velen bekend terrein. Wanneer je problemen tegenkomt in AFAS, is dit meestal de eerste plek waar je zoekt naar oplossingen voor je vragen. Maar wist je dat je het zoeken in AFAS Help Center nog efficiënter kunt maken? We delen graag een handige tip met je!

Voortaan hoef je niet meer naar AFAS Help Center te navigeren. Na het instellen van deze tip kun je gewoon vanuit de adresbalk in je browser zoeken!

Binnen enkele minuten kun je al veel sneller zoeken!
Het instellen van deze tip is eenvoudig 👇 In verschillende webbrowsers is er een instelling genaamd ‘SearchEngines’. We zullen de veelgebruikte Chrome-browser als voorbeeld nemen.

Kopieer de onderstaande link en plak deze in de adresbalk van je Chrome-browser. Je komt dan in de Chrome-instellingen terecht. chrome://settings/searchEngines
Hier kun je eerst een “snelkoppeling” instellen. Standaard staat de snelkoppeling ingesteld op “spatiebalk of Tab”.

Onder “zoekmachines” selecteer je je favoriete zoekmachine.
Scroll verder naar beneden en je zult “Site Search” zien. Klik op “toevoegen”. Er verschijnt dan een scherm met drie velden om in te vullen.

Vul bij “zoekmachine” in: “AFAS Help Center”
Bij “snelkoppeling”: “afas”
En bij “URL”: help.afas.nl/?query=%s

Klik op “opslaan” en voilà!
Nu kun je in de adresbalk de naam van je snelkoppeling + spatie (of tab) typen om direct vanuit je browser in AFAS Help Center te zoeken!

Veel plezier met sneller zoeken!